En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 30 juni 2011

Benny från BEMA med spolbilen har fixat det!!

Stopp i avloppet och mycket otrevliga saker kom upp i golvbrunnen i tvättstugan. Ringde och ville ha hjälp.
- Kan inte komma meddetsamma, svarade han och mitt hjärta sjönk i bröstet, kan nog inte komma förrrän om en timme eller en och halv!
Haha!! På en timme var han här, på två timmar var han klar och då hade han spolat ALLA rör nästan! Nu rinner det som det ska!
Men vi misstänker en sak, samma sak som jag misstänkt nämnde han.....
Men nu drar jag på mej skygglapparna ett tag och så tar vi det en annan gång!!!
Kan varmt rekommendera Benny och hans spolbil, jobbar snabbt och effektivt och är trevlig!
Vet ni? Innan han åkte tvättade han köksgolvet!! Det var SÅ nära att ni fått bild på det också...


Och så kommer det ju en faktura sedan...och ni vet ju hur jag har det! Sist jag ringde soc så ingick inte underhåll och reparationer i normen och det kan jag faktiskt förstå!!
Men då ringde Bästa Madde! Hon ville handla av mej, köpte grillen till samma pris som en avloppsspolning!!!
Älskade Madde...♥
Så nu löste sig både proppen och det ekonomiska :)
Tänk att en pissdag kan följas av en annan sorts dag!!

Hemligt!!!!

Fast nu var det visst inte det längre!? (länk)


Skulle vara kul att höra hur du tänker runt det här!
Vem har läckt och i vilket syfte?
Kan Alliansen fortsätta att anklaga oppositionen för dåligt remissunderlag när de själva gång på gång ignorerat de remissvar, utredningar och granskningar som gjorts?
Blir det synd om Husmark Persson nu, så att hon accepteras i högre grad som utredare för Fas 3?
Hur funderar du?

onsdag 29 juni 2011

Mina behov

Jag har idag besiktigat bilen och jag har fått stopp i avloppet.
Jag behöver: en rörmokare, två trädgårdsmästare, en snickare, en bilreparatör, en jurist eller advokat, en massör, en poolskötare och så en bara för skojs skull ;)


Fusk, fika och ett frieri!! En ledamot i mitt kök och en utmaning!

Reinfeldt höjde sin månadslön med fyra tusen så nu har han 144.000:- i månaden.
Det är en steloperation med tillhörande rehabiliteringsvecka i månaden.
Det är nästan dubbelt så mycket som jag ska klara mej på ett helt år.

Nu ska man kanske inte jämföra mej med landets statsminister, det blir ju lite fel. Jag är egentligen inte ute efter att räkna kronor utan bara att få bort den dåliga smaken i munnen som det ger.
Just nu pågår det en debatt om bidragsfusket bland sjuka och arbetslösa igen.
Ulf Kristersson går ut och jämför det med rattfyllerister?  Läs den länken! Att bara för att de inte är så många så skulle de inte jagas?
Men han blir upprörd eftersom Björn Jonsson och Petter Larsson i en artikel påstått att fusket inte är så stort.

De skriver bl.a.:
"För att uttrycka det lite mer tillspetsat: kampen mot fusket är en bärande del i Moderaternas försök att hetsa medelklass och skötsam arbetarklass mot en vagt definierad underklass som simulerar, latar sig och fuskar. Det ska nog tyvärr mer till än en kritisk rapport från Riksrevisionen för att rucka på den framgångsrika fiendebilden."
Läs gärna artikeln i sin helhet. Jag blir så trött!!! Fatta någon gång!! Sjuka och arbetslösa är inte per automatik fuskare och bedragare!!! Det är där pudelns kärna i debatten är!! Motivera inte hetsjakten och ättestupan Utförsäkring med att det ska löna sig att arbeta och fuskare ska klämmas åt.



Vem tycker inte att det ska löna sig att arbeta och vem vill inte att fuskare ska åka dit? Om jag vill stoppa utförsäkringarna så betyder väl inte det att jag godkänner fusk?

Att man sedan inte ägnar så mycket tid och kraft åt att jaga skattefusk ger ju bara ett stort frågetecken? Nu blev det skillnad på fusk och fusk tror jag!! Skattefusket bara i Malmö är 18 gånger så stort som bidragsfusket i hela landet!?!
Och hur tänkte dom då? När de inte tycker att det är lika illa att skattefuska som att bidragsfuska? Det är ju samma pengaflöde fast i olika ändar!
Men nu går Reinfeld ut och friar till arbetarklassen, visst vill ni inte ha lite mer? Visst?!?

Corren idag:
"Statsminister Fredrik Reinfeldt tänker inte avstå från att föreslå ett femte jobbskatteavdrag bara för att det kan stoppas av oppositionen.

-Det vore märkligt om inte jag skulle lägga fram detta i grunden populära förslag, säger han i en TT-intervju.
-Jag måste kunna titta alla undersköterskor, busschaufförer och metallarbetare i ögonen när jag sagt att det ska löna sig bättre att arbeta."

Faller man för det frieriet så åker man räkmacka ända tills man blir sjuk eller skadad!
Jag tycker att det känns fuskigt att fusk med skatter är helt ok när fusk med bidrag drar igång så starka reaktioner.
Jag förstår inte hur det här fungerar! Hur tänker dom? Vad har de för värderingar och synsätt? När jag tänker på det är det som att skrapa på en glasskiva, det blir inget resultat.

Därför har jag bjudit hem Finn Bengtsson (M), som tackat ja, till mitt köksbord så att vi kan sätta oss ner över en fika och snacka om etik, moral, värdegrund och solidaritet.
Lugnt och fint ska det bli, inget hets utan bara ett samtal.
Han tror kanska att han ska komma hit och förklara hur saker är men se där tänker vi lite olika! För hur han tänker måste inte nödvändigtvis vara verkligheten, inte de stora massornas verklighet iaf!

Alla ni där ute i Blogglandia är så empatiska och rara! Alla jag pratar med tycker som jag om socialförsäkringar och skatter. Om du läser det här och inte tycker som jag, kan vi inte diskutera då? Ha någon typ av bloggduell? För jag börjar tro att de som röstar på Alliansen inte har tänkt till! Har de en enda tänkande anhängare så vill jag komma i kontakt med den!!
BRING IT ON!!!

tisdag 28 juni 2011

Skiter väl jag i!! Som han sa, han i filmen...

Dumma, dumma poolvatten!!


Öh, du! Katten!! Jag har klorerat, flockat, justerat och grejat men inget hjälper! Vad ska jag göra nu?? Vem ska jag fråga nu? Har du en aaaaning?

"Frankly, my dear, I dont give a dam!!!!"

Det var faktiskt så! Jag stod i hallen och rådgjorde med Svarte Katt om den kemiska biten i en pools skötsel och fick inget gensvar! Tror inte ens att han lyssnade!

Nu har jag gjort det!

Hehehehehe...


Rackartyg! Tack alla ni som också skickat brev, kort och mail!
Fortsätt gärna att slänga iväg ett då och då!

måndag 27 juni 2011

Nu är det jätte-jätte viktigt!! Hjälp oss och er själva!!

Orkar du skicka ett mail? Orkar du skriva ett brev eller vykort?? Nu pågår en brevskrivaraktion på Facebook och vi vill brevbomba ansvariga politiker som inte vill avskaffa utförsäkringarna. Nästa vecka kommer antagligen riksdagen att extrainkallas och då är det kanon om du skickat ett brev!


Mail är lätta att hantera för dom men riktiga brev eller vykort är värre! Allt som kommer in måste registreras och det kommer inte att kunna ignoreras! Så snälla, skicka något mail eller något med snigelposten imorgon som är tänkt att bli den dag då första "vågen" kommer. De vill att man ska skriva om sitt eget öde eller någon man känner som drabbats! Har du tur och inte har det så eller vill du bara vara bekväm så kopiera nedan text, dra ut och skicka i ett kuvert eller klistra in och maila!!
Snälla, hjälp till nu, jag vill se bilder i tidningarna där de vadar i post sedan :)

" Jag har en bekant, Lisbeth Forsberg, 48 år, som är utförsäkrad, nollad och lever på socialbidrag. Hon har fram till 2005 arbetat hela sitt liv hon har betalat skatt och "gjort rätt för sig". Hon har ändå hamnat utanför sjukförsäkringen.
FK var medveten om att det fanns en operation som kunde hjälpa och därför fick hon inte koma tillbaka till ersättning.
Hon sa 2005 upp sig från jobbet som förskollärare eftersom hon inte klarade det längre, därför har hon ingen sjukpenning längre.
Operationen ville inte landstinget betala så hon har lånat pengar, 140.000:-, för att själv betala den.
10 mars blev hon opererad med steloperation av ländrygg. Hon har nu till september på sig att komma igång och jobba, annars tvingas hon sälja hus och hem som hon själv jobbat ihop till eftersom socialen inte hjälper de som äger....
Tycker du att det här är ett bra system som du vill stödja!!"

Med vänlig hälsning
Ditt Namn


Om du skickar med snigelpost så skickar du till:

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson



Socialdepartementet


Fredsgatan 8


103 33 Stockholm

Om du mailar:

http://www.regeringen.se/pub/road/Classic/article/117/jsp/Render.jsp?a=152848&m=popup&l=sv


Sedan kan du ju maila enskilda andra ministrar och ledamöter:
gunnar.axen@riksdagen.se
lotta.finstorp@riksdagen.se
 johan.pehrson@riksdagen.se
emma.henriksson@riksdagen.se


Reinfeldt:
http://www.regeringen.se/pub/road/Classic/article/117/jsp/Render.jsp?a=70244&m=popup&l=sv


Du behöver inte göra allt, inte skicka till alla men alla kan ju göra något? Vi har ungefär en vecka på oss så får du inte iväg det imorgon så funkar det ändå! Det kommer att droppa in hela tiden. Men tänk dej hur det blir på onsdag i regeringskansliet om många skickar imorgon!!! Var med och påverka och förändra!!
Kram på er alla!!






söndag 26 juni 2011

Nya och gamla vänner och sådana man tror man känner i Malexander

Jag har varit på ett så härligt midsommarfirande! Jag har umgåtts och pratat med folk, pussats och kramats, sjungit och gapat. Alla som ville har varit välkomna in på den båten jag åkte med och ALLA var där, både nya och gamla bekantskaper har minglats med.
Jag har åkt med en släkting till mej som är så himla duktig på att spela gitarr och sjunga och hans kvinna är en varm människa som får alla att trivas. Eftersom det var kalla kvällar blev det att vi var inne i båten och det blev snart knökafullt med folk men vilket drag det var :)
Jag har haft så himla kul!! På lördagen när jag vaknade så hade jag så ont i sidorna i magen och jag sa till T att jag fattar inte vad det är! Det är nog för att du skrattade så mycket, föreslog hon. Bara en stund senare var det dags för dagens första gapskratt och det kändes i magen kan jag säga! Jag hade alltså träningsvärk från skratt??

Det är inte omöjligt!
Ryggen då? Ont men inte värre än att jag hade roligare än ont! Tog inga tabletter men drack lite och jag tror att det underlättar nästan lika bra. Man får bara vara beredd på att ta smällen om den kommer för man kan ju inte ändra sig om man redan börjat dricka. Men det har gått jättebra, nu är jag trött som en trasa och tänker knoppa in för imorgon kommer det en installatör på morgonen så nu blir det att sova.
Lite bilder från det vackra Malexander:


Sedan har jag ju en massa bilder på en massa vackra människor som jag hängt med i helgen men man kan ju inte lägga upp bilder på folk hur som helst men här kommer en på de godaste, vackraste flickor i ring på midsommarafton på Malexander brygga 2011:

torsdag 23 juni 2011

Vet ni?!

För ett år sedan låg jag i soffan och hade så jävla ont!!! Jag kunde inte gå längre än till toan och behövde hjälp att duscha. Varenda andetag som togs oförsiktigt högg som knivar, att vända sig eller ändra ställning när jag låg var ett företag som tog helt musten av mej. Att skratta eller hosta gjorde så ont att det svartnade för ögonen. Att sitta upp att äta var helt omöjligt, jag låg på vänster sida med en handduk inunder tallriken och petade i mej maten.
Jag åt alla tabletter jag vågade men inget tog bort smärtan så mycket att jag kom upp på benen. Jag sov nog aldrig mer än två timmar åt gången, magen var helt förstörd, jag hade inget jag kunde göra för att ta mej ur min situation. Jag kunde inte handla, köra bil, laga mat, tvätta, städa, busa med mina grabbar, tyckte att det var jobbigt när de hade kompisar hemma.
Så hade jag det från maj förra året då jag blev så mycket försämrad att benen inte längre bar och hela mitt liv präglades av smärta och oförmåga.

Ibland kändes det så svart och hopplöst. När jag tittar tillbaka så är jag så tacksam mot den jag var då, att jag orkade, att jag inte blev psykiskt nedbruten.
Jag är imponerad av att jag orkade ta en timme i taget och att jag lyckats att hålla skenet av att jag är glad och tacksam! Visst, jag hade inte klarat det här utan den hjälp jag fått med allting som gäller hus och hem, skjutsning av barn osv.
Men jag hade inte klarat det om jag gett efter för smärta och modfällhet.
Jag hade inte klarat det utan alla telefonsamtal med vänner som talat om hur gott det ska bli när jag kommer på benen! Om jag inte vetat att de fanns och skulle finnas kvar hade det varit lätt att tappa fokus  och ge upp, sluta kämpa, för en kamp är vad det har varit!!

Idag är det fjorton veckor efter operation och jag KAN!!
Jag har idag städat, tvättat, kört till staden och handlat bland en massa folk vilket innebär att jag måste väja, stanna och starta hela tiden för att inte krocka med folk. Jag har plockat ner varor i vagnen och sedan upp på bandet, jag har packat ner i kassar, jag har kört bilen hem, packat upp och ställt in alla varor, lagat mat och SUTTIT och ätit och pratat med tre tonåringar.
Jag har plockat undan i köket men NU är jag trött och har ont! Så här mycket som jag klarar nu har jag inte kunnat på två och ett halvt år och då hade jag inte kunnat göra mer idag!
Nu ligger jag och vilar en stund och sedan ska jag bort i byn på lite förfest till midsommar och imorgon förmiddag åker jag ut på sjön!!! Jag ska fira midsommar och det inte i min soffa utan med en öl i handen på bryggan i goda vänners lag! Och jag ler redan, faktiskt sedan en vecka tillbaka!!
Tack alla ni som ringt till mej, ni som dykt upp på en kaffe, du som kom och tog hand om mej när allt var så tungt, ni som aldrig lät mej ge upp.

Trevlig midsommmar allihopa!!!

onsdag 22 juni 2011

Film i två delar där jag "återupplivar" ett kattskrälle!

Svarte Katt ligger och sover och jag bestämmer mej för att jäklas med honom....


Tror du jag blev rädd eller!? Stängde av kameran och rystade kattskrället, trodde han höll på att dö för mej!
Så här såg det ut när jag väl fått liv i honom.......


"Guuuud, vad du härjar, kan man få en blund i ögonen eller?!"

Till salu

I går fick jag mitt första brev från Kronofogden!!
Panik och förbannad! CSN tycker att jag ska fortsätta betala till dom så nu har jag ringt till en sådan där karl som kommer hem till en och går omkring och värderar saker. Får se om jag får ihop så att det räcker till skulden och om det blir en slant över till lite sill och ägg!
Man har ju sett på Lyxfällan hur bra det kan gå, men nu har jag ju inte lyxkonsumerat innan heller så jag har inte en massa att sälja.
Jag får väl bara plocka fram smyckesskrinet och så får han kolla vad han hittar. Jag använde myntsamlingen för att locka hit honom ;)

Undrar om han vill köpa:
1 st aldrig använd gasolgrill såld till Madde!!
1 st antik saxofon såld
1 st antik klarinett såld
1 st djupbrunnspump
1 st katt med sköldkörtelfel ( med. medföljer)
1 st chokladformsplatta med folkvagnsmärke som form
1 st mynthög såld
1 st gäng silvergrejer såld
1 st tennsamling Jugend
En del antika möbler, linne och bruksföremål.
Allt går att sälja med mördande blick!

Vi får väl se vad han är sugen på och hur stor plånbok han har!
När Kronofogden väl kommer finns nog bara jag och Vreskatt kvar!

tisdag 21 juni 2011

Debatten om utskottsinitiativet om sjukförsäkringen

I tre timmar och tolv minuter har jag legat vid datorn och ihärdigt vägrat att svara i telefon eller på tilltal. Katterna har fått en vänlig men mycket bestämd knuff bort ur dagbädden. Jag ville inte missa ett ord, inte en nyans för jag tänkte att snart kommer det, snart....
Jag väntade på att någon skulle säga att vi skiter i vem som sa vad 2003 och vi bryr oss inte om hur någon vänt på statistik för att passa just dom, vi lägger ner revirpinkandet och piluttadej-mentaliteten, nu gör vi om och gör rätt!
Nu gör vi en sjukförsäkring som har sina grundpelare i etik och moral!! Jag lyssnade och tittade, skrev sida upp och sida ner och hyschade åt stackars sonen och knuffade katten, som nu deklarerat att han tänker sova ute inatt, katten alltså!

Jag skrev vad som sas i anföranden och repliker, i början skrev jag långa formuleringar och i slutet blev det ängsligt glest.

Det blev inte så rafflande politiska diskussioner utan mest handlade det om formen. Att oppositionen lagt ett utskottsinitiativ, att dom gjort det för att knäppa regeringen på näsan och för att trasa sönder en fungerande minoritetsregering.

Att oppositionen lagt det här initiativet så sent att inga remisser kunnat göras och att det därför inte finns underlag till beslut.
- När brydde sig regeringen om remissvaren?
2008 när besluten togs helt emot remissvaren som gavs från flera instanser, däribland FK!?
Men nu skulle man alltså kunna göra det?

Oppositionen säger att de gjort initiativet därför att regeringen inte velat komma till skott med att lägga ett eget förslag vilket de lovat göra under vintern, sedan vårvintern och sedan lovat igen att det skulle komma under våren. Oppositionen säger också att de försökt att ha ett samarbete och samtal med regeringen som ställt sig helt ovillig till detta!

Det förslag som regeringen gjort har alltså inte följt den formella vägen och lagts på utskottets bord utan seglar omkring på andra bord och är fullt tillgänglig men inte lagd? Om jag fattade rätt!?

Alliansen ställer sig väldigt negativ till att initiativet gick igenom tack vare att de rödgröna gjorde en deal med SD. 
SD påminde då alliansen om att de, SD, inte på något sätt ville kopplas ihop med socialdemokraterna utan mycket väl kunde tänka sig att rösta med alliansen, bara de fick se och godkänna förslagen först.
Men då reste sig Solveig Zander (C) i den politiska sandlådan och ryckte till sig spaden från Almquist (SD) och slog honom i huvudet och gjorde klart att han inte fick vara med på riktigt!! Ni vet den där ungen som alltid får vara hund i leken och sitta utanför!
Och jag har hör att SD har bakat sandkakor med Alliansen innan....


Jag är uppriktigt besviken och bestört över att en diskussion med innehåll saknades, det glimtade kort, kort till små ideologiglimtar och ibland en fras med betydelse om innehållet i sjukförsäkringen men mest ett käbbel i sandlådan där alliansen skrek för att oppositionen kastat sand (utskottsinitiativ) på dom och de rödgröna grät för att för att alliansen inte vill lyssna och leka med dom men ingen lyssnade på SD när de satt och ylade utanför sandlådekanten som den fiktiva hunden.

Sila Quiklund säger nonchalant: måste ni säga utförsäkrade, det låter så negativt! Ni tjatar utförsäkrade hela tiden, säg återförsäkrade!!
De enskilda fallen finns säkert säger hon när andra gjort fallbeskrivningar. Men varför talar ni inte om allt positivt som kommit av den nya sjukförsäkringen?

Och jag lade efter tre timmar och 12 minuter ifrån mej pennan. Mej pratade dom inte mycket om, en del pratar naturligt om oss och en del hävdar fortfarande att det handlar om enskilda fall!!
I sandlådan intet nytt, tyvärr.
Senast imorgon blir det votering (trodde jag ja!) och då vet vi om initiativet fick majoritet på sina två punkter, de hade tre från början men fick inte majoritet i utskottet på mer än två. Nu är det alltså frågan hur riksdagen röstar.
Punkterna de röstar om är:
skulle jag ha skrivit här.....men då jag gick in på Mp:s sida för att få det riktigt rätt fick jag se att Gunnar Axe´n fått igenom sitt yrkande på återremiss.
Så läs det här och kom ihåg att imorgon är sista dagen i riksdagen!! Vi får väl se om det blir en återremiss som röstas igenom imorgon.
Så nu blir det väl inget förrän i höst i frågan....tror dom ja!!!! Riksdagen kan extrainkallas i sommar! Moahahaha...

Snälla, snälla läs det här!!

Sjukförsäkringsdebatten beräknas börja 19.00!!

Även om ni tycker att det är jobbigt att läsa allt som skrivs om sjukförsäkringen så läs iaf det här. Jag vill inte att det ska gå omkring någon och tro att systemet fungerar, att vi har ett fungerande skyddsnät!
Sedan ändringarna i sjukförsäkring genomfördes 2008 har massor av folk fått det sämre ekonomiskt och fått sina medicinska tillstånd försämrade. Ansvariga politiker biter envist som grävlingar fast vid sina argument att "nödvändiga förändringar har gjorts och varit lyckade"!
Otaliga är de berättelser om enskilda fall som blivit så många att de inte vågar kalla dem för enskilda längre utan nu heter vi "olyckliga fall" som hamnat mellan stolarna. Regeringen har lämnat förslag på kosmetiska ändringar och hoppats att vi skulle vara nöjda med det. Naturligtvis var vi inte det!!
Nu har det kommit ett utskottsinitiativ från S, MP, SD som yrkar på större förändringar. Nu börjar det hända saker.
Om regeringen fortsätter att bita ihop och hävda att det var nödvändiga förändringar som gjordes och att de större förändringar som nu föreslås inte godtas kommer det till sist att bli en ketchupeffekt där det kan bli ganska stökigt för dom!
Det går inte att bita ihop om samma gamla ben hur länge som helst när exemplen, utredningarna och granskningarna pekar åt ett annat håll!! Idag kan man lyssna på Aftonbladets webb-TV om hur regeringen bemöter diskussionen och hur argumenten låter!

Debatt och beslut om förslag

(beslut klockan 15.30)
Riksdagen ska ta ställning till socialförsäkringsutskottets förslag om att riksdagen ska ge regeringen i uppdrag att ändra i sjukförsäkringen. Det ena förslaget till ändring gäller reglerna för prövningen av arbetsförmågan. Det andra förslaget gäller personer som tidigare har haft tidsbegränsad sjukersättning och som har förlorat rätten till sjukpenning efter sjukförsäkringsreformen 2008.


Ärligt talat ser jag fram emot en ketchupeffekt!!



Han tog livet av sig!

Tog sitt liv efter besked om utförsäkring

En man i 50-årsåldern tog sitt liv efter Försäkringskassans besked om att han snart skulle bli utförsäkrad, enligt Socialstyrelsen som nu utreder händelsen.
Mannen, som hade varit sjukskriven under många år på grund av knäbesvär och en hjärnblödning, hade haft en fortlöpande kontakt med två vårdgivare i länet före självmordet.
Genom att studera mannens kontakter med dessa vårdinrättningar har Socialstyrelsen nu kunnat konstatera att han uppvisade flera riskbeteenden efter beskedet från Försäkringskassan.
Myndigheten konstaterar även att de två vårdinrättningarna bröt mot reglerna i den Lex Maria- anmälan som upprättades efter självmordet, eftersom de inte bifogade rutinerna för hur de bedömer själmordsrisk hos sina patienter.
Socialstyrelsen kräver nu att båda vårdinrättningarna redovisar dessa rutiner före den 19 augusti för att kunna gå vidare med ärendet.
Marcus Berglund


Det här läste jag på http://op.se/lanet/1.3623696-tog-sitt-liv-efter-besked-om-utforsakring
 
Det är inte ovanligt att detta sker, att folk inte orkar att kämpa med en sak till, en gång till. Det här är sjuka människor som är så sköra, som vi lämnat i kylan. Människor som kunde fått leva om de kännt sig trygga och inte utsatta och ifrågasatta.
Det är ju bra att vården ska ses över men sedan då? Det händer ju hela tiden och en anmälan mot läkare och ansvariga är helt tandlös! Det är inte mycket till konsekvens de får, de som ignorerat eller felbehandlat!
 
Men vilka som verkligen borde ställas till ansvar är väl de politiker som som drivit igenom arbetslinjen och kampen mot utanförskapet. Hur lyckat tycker Reinfeldt och ansvariga inom socialförsäkringsutskottet att det är när sjuka, utförsäkrade tar sitt liv?
Det känns som "Den slutgiltiga lösningen" och det vet vi ju vilka det var som hade den lösningen!

måndag 20 juni 2011

Hunk?

Tom Cruise, 48, som långhårig, tatuerad rockstjärna? Ja, det blir verklighet i filmversionen av rockmusikalen ”Rock of ages” som väntas få premiär nästa år.


Jag ser att han är jäkligt snygg i kroppen men sorry, det räcker inte!
När andra tjejer suckade och njöt till Top Gun och Cocktail lämnade han mej helt oberörd. Grabben har inte DET!!!
Vet inte vad det är men han påminner om en hund min moster hade en gång, en strävhårig tax, och kanske ligger förklaringen till ointresset däri?

söndag 19 juni 2011

Påkommen!!!

Hahaha, katten sitter i fönstret och .......skäller??! ´
Ända tills han upptäcker att han är iakttagen, då jamar han som vilken kisse som helst! Men kolla svansen, det var irriterande att bli påkommen!!





En kommpis på FB lade upp filmen.

Att glassa med en bärs


Paltkoma och hamstring

Så trött och seeeeg,ögonen hänger nere vid knäna, vill inte sova på dagtid så nu måste jag ge mej en örfil och sätta fart!
Har varit på ÖB och hamstrat glödlampor för jag har nästan bara antika lampor och då passar inte energilamporna i några av dem.
Sedan åt vi stekt fläsk och potatismos och jag är så där boaormsmätt, har fått paltkoma!
Det är så gott men man känner sig som ett kassaskåp så rörligt efteråt. Jag har ett nöjessamtal att göra och samtal med den vännen brukar ta tid så jag har lagt moben på laddning och så gör jag nog lite kaffe för att piggna till!
Men hur ska jag hålla mej vaken tills dess!?
Får nog ta och spela lite musik på hög volym och dansa runt lite...


Och jag bara fortsätter och fortsätter och dansar runt!!

Behöver lite hjälp att glassa


Shamrocks kommentar att man bara vill ligga vid poolen i en solstol och njuta med en drink i handen fick mej att inse en sak! Jag är en öldrickare och det ser inte lika glassigt ut! Jag skulle vilja ha bra recept på lyxiga svalkande goda drinkar.
Jag gillar inte när det smakar för mycket spirt eller gin.
Har du någon favvodrink man kan ha när man glassar??

lördag 18 juni 2011

Det är lite "bärslit" just nu

Är det inte det ena så är det det andra som kärnga sa när...ja, ni vet!
Vatten i poolen, check!
Snurr på reningsverket, check!
Skaffat klor, check!
Tagit ner häcken så vi får sol i poolen, check!
Beställt de grejer som fattades, check!
Börja elda så att det blir varmt och skönt....ERROR!!!
Får inte vattnet att cirkulera från pannan till värmeväxlaren och tillbaka!! Då kan man inte börja elda.
Har krupit och lyssnat utmed rören, knackat på ventiler, vritt (vridit) på kranar och nu har jag inga alternativ kvar.
Fattar inte!
Står och glor på alla rör i pannrummet och försöker följa dem och lista ut hur de går och funkar. Är det någon värmeväxelspecialist där ute som kan svara på om returen på en lodrät placerad vv alltid sitter i toppen?

Varför blir det så här??


Varför ligger musmattan kvar på bordet??
Den sitter inte fast utan bara ligger kvar.

En rädd jävel


Någonstans läste jag att varje kvinna borde leva sitt liv på ett sådant sätt att varenda morgon när hon sätter fötterna i golvet hukar sig Djävulen och utropar:
- Åh, nej!! Skit!! Hon steg upp i dag också!!!


Vi borde alltså vara fulla av kärlek och goda gärningar!?
Jag tycker att det kan gå för alla karlar också ;)

fredag 17 juni 2011

Min nya sjukgymnast


Jag har en kvinnlig sjukgymnast denna gång och hon verkar vara lätt att ha att göra med, tror vi kan få kul! Hon ställde bra frågor och drog snabba och riktiga slutsatser. Snabb i huvudet och glad, gillas! Hon gjorde ingen fysisk undersökning utan vi pratade och gick igenom lite övningar jag hade med mig från Strängnäs.
Nästa gång blir det genomgång av övningar och lite låsningar som hon hjälper mej med om jag inte lyckas lösa dem själv.
Hon märkte min iver och jag får träna tre gånger i veckan ist för två som det brukar vara på landstingets rehabiliteringar!
- Det ska bli jättekul att jobba med dej, var det sista hon sa när jag skulle gå.
Jag tror det här kan bli hur bra som helst!!! Ingen Arnold där inte!!

torsdag 16 juni 2011

Det smyger igång

Nu har värsta stoppet lossnat! Det rör sig i poolen och jag har vräkt i all klor jag hade kvar, nu jäklar börjar snart badsäsongen!
Syrran som tänker tillbringa sin semester vid poolen sponsrar med nytt klor så det ska jag fara iväg och köpa imorgon! Saker och ting ordnar sig ska ni se!!!

Måste nog skaffa lite badleksaker också!!

Imorgon har Betasonen avslutning och jag ska träffa min nya sjukgymnast för första gången, nu blir det styrketräning igen!


I helgen får jag bägge sönerna hemma och vi ska försöka börja elda så att vi kan värma poolen också. Jag har hur mycket ved som helst och tar den slut så fäller vi ett par träd.
Tänk att elda så att man får en riktig varmvattensbassäng, snacka om rehabilitering!


Dessutom är det idag tretton veckor efter operationen och jag har tagit i för hårt igen och ligger nu i sängen med max-dosen på pillren så snart dregelsover jag. Men sömnen är överhuvudtaget helt annorlunda nu, jag sover ca 6 timmar på raken varje natt och jag som tyckt att det inte spelat någon roll att jag sovit tokdåligt ett år känner världens skillnad nu.
Att sova är viktigt för mej också!!


Z-z-z-z-z-z......

Så god natt allihopa ♥

Tillkortakommande

Fröken Hulda har lämnat en utmaning där man ska skriva om ett tillkortakommande eller fobi man har och efter att ha sållat och kollat bland alla jag dras med så kommer jag till något som jag antagligen kommer att få leva med i hela mitt liv.

Jag tror nämligen att alla slags maskiner ska explodera mitt i trynet på mej när jag mekar med dom. Varför ska jag hålla på och meka då?! Därför att de ska lagas, fixas, kalibreras, servas eller bara förstås hur de fungerar!
- "Dra för faan undan näbben," sa far när jag hängde över honom för att se, "om en sån här exploderar skjuter den skallen av dej"!!
Pappa hade en byggfirma och en av de anställda skulle starta en kompressor, det var patronstart på den och den här killen tog löst krut och hällde i under patronen.
Han klarade sig inte.


Flera år senare stod jag som funktionär när en dragster på Mantorp Park sköt en kompressor och delar flög genom luften. Hade man fått en sådan bit i skallen kunde man träffat sina förfäder!
Men ändå dras jag till skitiga, hostande, rykande maskiner som behöver förstås och hjälpas. Med ett hjärta som slår som en pistånghammare och puls i sjuhundra närmar jag mej försiktigt. Stänger av och kollar, slår på och hoppar undan. Så håller jag på tills vi lärt känna varandra.
Ju mer högljudda de är ju längre tid tar det för mej att komma över skräcken och jag måste verkligen tvinga mej att inte låtsas att jag inte kan utan ringa efter hjälp ist. Visst får jag ringa efter hjälp ibland men aldrig utan att jag själv försökt, med dunkande hjärta!

Fylla poolen med hjälp av Tankman i Mjölby

Nu äntligen är poolen full, sju bedrövelser och nästan fyra veckor senare. Pumpen har vi jagat livet ur så den stackarn står i källaren med den nya funktionen "fontän"!


Det vatten som jag lyckats få i hade ju lyckats vrida sig och bli grönt. Vi klorerade vid ytan och håvade så mycket skräp vi kunde. Man får ju inte igång reningsverket förrän man fått i vatten så att det når bräddavloppet.
Jag har jagat vattenleveratör hur intensivt som helst, bönder, spolbilar och brandkårer men det har varit omöjligt, varken charm eller pengar har hjälpt!


Sedan kom jag på att det finns en firma i staden som lagar och bygger om tankar till olika fordon. Jag vet att när de provtrycker renoverade tankar så använder de vatten till det. Min tanke var då att jag skulle få dom att släppa ut det vattnet i min pool ist för bara i avloppet. Så jag ringde  och sa att jag kanske kom med en märklig förfrågan men jag hade problem med att fylla min pool...längre hann jag inte förrän hon som svarat sa: - Det är Micke som har hand om det!
Micke kunde komma samma kväll och börja köra de första lassen.
Fort som bara den ut och slänga i den dränkbara pumpen för att få ur blä-vattnet, jordfelsbrytaren slår ut så fort vi startar, FAN!...och där kom bilen!



Och på den vägen är det! Sunkvattnet fick bli kvar..
Micke körde tills poolen blev full och han fick köra fem gånger och en bil tar 1100 liter . Senare kommer han att kunna leverera varmvatten!! Fast nu hade han bara kallvatten men jag var nöjd ändå, snabbt, smidigt och fräscht!


Fullt!!
Vreskatt utsåg sig själv som tillsyningsman när slangen skulle rullas ihop!


Det tär på med ansvar!! Man orkar ju knappt stå på benen!
Barnens far kom ut precis lagom som poolen blev full i kväll och då följde han med ner i källaren och vi drog igång reningsverket. Inget tryck?? Varför?? Vi tog isär pumpen men där var allt som det skulle. Efter mycket fundera och testa kom vi fram till att pumpen får för lite vatten, någonstans mellan poolen och reningsverket i källaren sitter ett stopp.......suck!
Forts. följer.

onsdag 15 juni 2011

Precis så är det!

Ulvstrumpas Strumplåda och jag har mer än en gemensam nämnare! Ofta skriver hon så att jag bara sitter vid skärmen och nickar och säger: - Jaaa, japp, precis så är det!
Dagens inlägg är ett sådant, läs det så vet du hurdana vi är, Shirouz och jag ;)
Jag är inte lat!

Nähä, funkade inte den gången heller!

Jag har kontaktlinser och om man sätter bägge i samma öga så ser man inte dubbelt så bra på det ögat! Nu har jag under årens gång helt oplanerat provat flera gånger och resultatet blir alltid detsamma!

tisdag 14 juni 2011

Kroppsutmaning

Jag antog en utmaning från Fru Venus och Fru Gårman, de hade samma! :)
Man ska plocka fram fem saker som man är nöjd med på sin kropp.

  1. Mitt ärr! En del opererade ondgör sig över sina ärr, jag fulkomligt älskar mitt!
  2. Mina fötter. Håller dom så snygga nu fötter kan vara för egentligen gillar jag inte fötter. Men mina är välskötta och mjuka.
  3. Ögonen, dom är helt ok.
  4. Näsan, den är en Forsberganäsa :)
  5. Egentligen skulle jag kunna säga hela kropppen för kroppen och jag lär känna varandra igen och det är lite smekmånad just nu ♥
Nu är det din tur! Utmaningen kommer från början från Jeanette och är tänkt att hjälpa till att få oss att tänka positivt om oss själva. Det är väl en bra ide´att haka på?

Jag - en slarvmaja

Jag brukade ju hälsa mina följare välkomna med en länk och det har jag bara missat på de senaste. Vet inte ens vad jag ska skylla på, smärta, piller eller pre.op-stress? Eller vad ska jag hitta på? Jag blir ju löjligt förtjust varje gång jag ser att det kommit någon ny så nu ska jag ta tag i det!

Välkomna mina nya vänner ♥

Bo med Vittensten
Peatrekk med Dream Medow´s (som har sommaruppehåll)

Så!! Nu har jag gjort vad jag borde gjort för länge sedan!! Jag blir glad varje gång jag får nya följare och varje gång jag hittar någon ny att följa. Blogglandia blir bara större och större.....

Blogger är en ond rackare!!! Halva inlägget var borta!! Här kommer det som fattades!!! Suck!

Kluringen med Kluringen om lifvet
Liisa med Rugby Beauty
Anna med Jag är... (som också har en paus)

Hoppas att jag inte missat någon nu då!! Och att ingen ramlat ur via Bloggers inblandning!! Varje gång ni kommer in till mej är ni hjärtligt välkomna!! Så det så!!

måndag 13 juni 2011

Jag tror jag vill...

..ha en randig kanin!!

Den räven överraskar inte mera

Min kusin fick en snilleblixt och började föda upp kalkoner. Det gick bra, de åt, växte och förökade sig. Efter ett tag började antalet sjunka, någon stal kalkonerna!!
Traktens spårare, som i det här fallet faktiskt är det i dubbel bemärkelse, spårade upp den skyldigen till dennes gryt. Kalkontjuven var nämligen en rävhona.
Utanför dess gryt låg tydliga spår av illdåden i form av fjädrar och kalkondelar.
Kusinen sitter hemma och funderar vad som nu är nästa steg, ett skott?
Sedan tänker han på hur de ser ut, de där kalkonerna. De är faktiskt ganska fula.
De låter illa också...och luktar inget vidare....och rävhonan är ju faktiskt bara en duktig familjeförsörjare.
Han låter saken bero.

Den 17 november det året kommer det in den värsta snöstorm vi haft i mannaminne och allt i samhället stannar av. Skolor stängs och arbetsplatser går bara på halvfart. Vi på landet har ingen ström på hela dagen.
Kusinen kör snöröjningen framåt eftermiddagen när vädret lugnat ner sig och får då se något hänga i fårstängslet.
Han stannar och hoppar ur traktorn och upptäcker att det är kalkonätaren som hängt sig. Han ser att hon varit en väldigt vacker räv, välnärd och så.
Han tycker inte att det känns bra att bara slänga henne i ett dike så han tar med kroppen hem och lämnar sedan in den till en konservator. Nu står hon inne i stugvärmen året runt och hon ser ut att ha stannat mitt i ett steg på sin väg att sno åt sig en kalkon!


Husets hund är inte så imponerad av den uppstoppade rävhonan. Hon tycker gott att man kunde slängt kroppen i diket!

söndag 12 juni 2011

Rehabiliteringsvecka på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs

När man kliver in på kliniken känner dom igen en!
- Hej, välkommen tillbaka!
- Hej, hur mår du?
- Hej, vad kul att se dej igen!
Bara det gör att det känns så himla bra!

Det första jag fick göra var att ta nya röntgenbilder som jag själv tycker ser himla bra ut! Visst ser det tätare ut på högra bilden?! Visst!!??
 
7 juni 2011
  
15 mars 2011

















                                                  Sedan var det samtal med  sjukgymnasten där vi pratade om hur det gått och hur jag mår, mina svagheter och mina styrkor.
Hon gick även igenom mina förväntningar, vad jag hade för mål och motivation.
Sedan gjorde hon en undersökning där hon tryckte, klämde och kollade rörlighet.

Jag fick rum nummer 8 som efter ommöblering blev stort och luftigt och riktigt hemma.


Efter att jag flyttat runt lite...


Skaplig utsikt!!!!


Efter det hade vi en information om smärta och träning.
Att motivation och tankar är viktiga.
På väggen satt den här tavlan:


Sedan hade vi ett veckoschema med återkommande aktiviteter.
Under alla aktiviteter ska man tänka på att hålla grundspänningen!!!

Vi hade BK:
Basal kroppskännedom, lära oss att känna kropppen, att kunna styra anspänning och avslappning. Att hitta sin mittlinje och att stanna i den och ha en aktiv kroppshållning. Inte hänga i ligamenten!
Andningsteknik, att känna att andningen tar plats på olika ställen i överkroppen. Enkla rörelser som ska göras på ett medvetet sätt.

Bassäng.
34 grader varmt vatten som vi gör vattengympa i. Många tuffa rörelser som är det utan att man fattar det. När man sedan går upp och kroppen väger ett halvt ton fattar man vad man har att släpa på egentligen. Sista aktiviteten var alltid något som vi fick puls av och sedan var det avslappning. Så skööönt, jag blev tårögd varje gång! Men vet ni att stelopererade inte kan simma bröstsim!? Eller ofta inte iaf. Träffade en tjej däruppe som är simmerska och inte ens hon kunde, utan hon simmar bara ryggsim. Om jag kan simma bröstsim? Jajjemän!! Men inte så länge och inte på vanligt vis. Crawla går däremot bra.

Stavgång.
Vi fick lära oss lite mer teknik för stavgång och lite tips för hur man kan träna genom att gå lite framåtlutad, tänka sig en linje som man sträcker ut i när man trycker ifrån.
Att jag när krampen i vänstersidan sätter in kan jag få det att släppa genom att gå med höga benuppdrag.
Om jag gjort några fel innan? Skulle tro det!! Bl.a. har jag gått med fötterna bakofram!! Fötterna på stavarna alltså!


Löt, som kliniken ligger i har en otroligt vacker natur att stava runt i. En kväll gick vi ner till vattnet!

Träning.
Träning utan redskap där man använder kroppen som tyngd vid styrketräning. Jag fick lära mej att töja och stretcha, jag fick lära mej rörelser för att öka rörligheten.

Ergonomi.
Hur man tänker på att hålla sin mittlinje och grunspänning i allt. Hur man kan ändra sin ställning på en stol utan att tappa sin mittlinje. Hur man lyfter osv.

Qigong.
Ett pass, det kunde ha varit mera bara för att jag tyckte att det var så roligt!! I höst ska jag börja på en kurs.

Boll.
Övningar med pilatesboll, och glöm för tusan inte grunspänningen!!

Min korridor


Massage.
Två kvällar fick vi massage av en sort jag inte provat tidigare. Akupressur. Efter första omgången blev jag sjuk, jag mådde illa och frös, det kändes som om jag var glödhet hela jag, som den värsta solfrossa. Nästa dag var jag trött som ett as eftersom jag inte kunnat sova och kroppen var dödligt öm. Men jag kunde röra mej!! Jag klarade saker jag inte kunnat innan!
Andra och sista gången var inte alls så farligt och hon hittade inte lika mycket att åtgärda.

Genom alla aktiviteter påminns vi om grundspänning och mittlinje. Hela tiden kommer sjukgymnasten till mej och talar om hur jag ska korrigera mej och påminner om jag glömmer något. Om en övning inte passar mej hittar hon en annan, om jag har frågor så svarar hon och vi kan diskutera. Varje dag börjar och slutar med att vi får tala om hur vi känner oss och hur vi tycker att det går.
Hela tiden är stämningen lättsam och det är nära till skratt samtidigt som man känner sig trygg och det finns empati och förståelse!
Om jag fått en låsning ser hon till att vi får en stund där hon hjälper mej att lösa den. De är kunniga, trygga och vänliga. Goda människor med nära till skratt!
De är tre stycken kvinnor och jag kände mej trygg med alla tre!
Jessica, Helena och Madelaine, ni är bara bäst!
Sköterskan som gjorde akupressurmassagen heter Karin och är nog den enda av sin sort! Tänk att något som gör så ont kan göra sådan nytta och göras av en så snäll människa ♥
Läkarna är trevliga och glada och är de inte på väg till operation tar de sig tid att prata med mej!
Tack till Mario Ruiz som fixade min rygg så att jag kan börja jobba på att ta mej tillbaka, tack Bo Nyström som var den som gav mej en diagnos, en diagnos som gav mej en möjlighet till ett liv igen.
Och maten!! Tack Christina och ni andra i köket!!
ALLA är glada och trevliga på Kliniken, även patienter är glada och positiva fast de dras med smärtor och rädsla.
Tack alla ni som var där samtidigt som jag och orkade vara så glada mitt i alltihopa!
Ja, jag fällde en tår vid avskedet, jag kanske aldrig mer får träffa dom!


Fyra dagar utan hårborste och en tår i ögat på grund av trötthet, hemlängtan och separationsångest!!
Fast jag lånade Maritas hårborste två gånger, tack för lånet Marita!!